Search
Close this search box.

Tiong Gesa Kerajaan Tambah Baik Aplikasi MySejahtera

ByDayu Adruce

KERAJAAN harus menambah baik aplikasi MySejahtera bagi memudah serta mempercepatkan urusan pemberian vaksin COVID-19 dalam kalangan masyarakat di luar bandar, menurut Ahli Parlimen Bintulu Datuk Seri Tiong King Sing.

Datuk Seri Tiong King Sing

Katanya, ini penting bagi menjawab keresahan orang ramai berhubung aplikasi terbabit yang dikatakan kurang efisyen dalam mengatur jadual pemberian vaksin.

Antara isu yang kerap dibangkitkan ialah orang awam yang sudah mendaftar untuk divaksin di laman web Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), tetapi nama mereka tidak didaftarkan di aplikasi MySejahtera.

Selain itu, ada juga individu yang telah mendaftar sebagai penerima vaksin di MySejahtera mendapati lokasi pemberian vaksin dijadual jauh dari tempat tinggal mereka.

Tambah Tiong, ia sekaligus menyukarkan lagi individu terbabit untuk mendapatkan vaksin.

Ujarnya lagi, kerajaan khususnya di peringkat Kerajaan Persekutuan harus segera menyelesaikan masalah terbabit bagi memudahkan orang ramai untuk mempercepatkan proses vaksinasi.

Tags: #bm

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment

WhatsApp: TVS

 

Berita Berkaitan