Search
Close this search box.
Seorang ibu, Beh Su Lee, 59, (dua, kanan) hampir rebah ketika meninggalkan Jabatan Forensik Hospital Sungai Buloh di sini hari ini selepas menuntut mayat empat ahli keluarganya, yang terkorban dalam insiden tanah runtuh di tapak perkhemahan Father's Organic Farm, Batang Kali. Foto: Bernama

Tragedi Batang Kali: Ibu hampir rebah, hilang empat ahli keluarga

ByBernama

SUNGAI BULOH, 18 Dis: Seorang ibu yang kehilangan empat ahli keluarganya dalam tragedi tanah runtuh di Batang Kali kelihatan terlalu sedih dan lemah untuk berjalan, malah hampir rebah, selepas proses menuntut mayat mereka di Hospital Sungai Buloh (HSB) di sini.

Beh Su Lee, 59, dari Sabak Bernam terpaksa dipimpin ahli keluarga untuk menuju ke kereta ketika meninggalkan Jabatan Forensik hospital itu.

Wanita itu berkata beliau kehilangan anak perempuan berusia 35 tahun, menantu lelaki (34) dan dua orang cucu iaitu seorang lelaki dan seorang perempuan berusia enam dan satu tahun, dalam kejadian awal pagi Jumaat itu.

“Semalam saya sudah jumpa (camkan) tiga mayat. Hari ini saya jumpa (cam) lagi satu,” katanya kepada pemberita sebelum meninggalkan hospital.

Beberapa minit sebelum Beh keluar dari Jabatan Forensik kelihatan dua buah van syarikat pengebumian meninggalkan jabatan tersebut, dipercayai membawa mayat empat ahli keluarga Beh.

Setakat ini 24 mangsa telah disahkan terkorban dengan sembilan lagi masih hilang daripada keseluruhan 94 mangsa terlibat. – TVS

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment

WhatsApp: TVS

 

Berita Berkaitan