Search
Close this search box.
Buletin berita TVS bakal memperkenalkan tiga segmen buletin berita baharu iaitu Berita TVS dalam Bahasa Melayu yang menggantikan Ringkas TVS yang akan bersiaran secara langsung 9 Oktober ini. Foto: TVS

Buletin Berita TVS kini berwajah baharu, Ringkas TVS kini Berita TVS

KUCHING, 29 Sept: Sempena ulang tahun ketiga, buletin berita TVS bakal memperkenalkan tiga segmen buletin berita baharu iaitu Berita TVS dalam Bahasa Melayu yang menggantikan Ringkas TVS yang akan bersiaran secara langsung 9 Oktober ini.

TVS dalam kenyataan hari ini memaklumkan setiap segmen buletin itu akan bersiaran selama 30 minit pada jam 7.00 pagi, 12.00 tengah hari dan 4.55 petang.

Membuka tirai, Berita TVS@7 akan menyajikan berita yang komprehensif mencakupi berita tempatan, nasional serta antarabangsa dan ini adalah bagi memastikan pemahaman menyeluruh tentang peristiwa global, serantau, dan domestik dan penonton terus kekal tahu akan perkembangan yang berlaku di seluruh dunia melalui kaca TV.

Seterusnya tengah hari, Berita TVS@12 merangkumkan kemas kini terkini, dikumpulkan dengan teliti melalui rangkaian yang luas melibatkan wartawan berpengalaman kami di lapangan serta melalui sumber media sosial yang dinamik, dengan demikian memastikan bahawa penonton TVS menerima maklumat yang paling komprehensif dan tepat pada masanya.

Manakala Berita TVS@4:55 merupakan segmen buletin petang akan memberi tumpuan utama kepada penyampaian kemas kini serantau yang komprehensif, dengan teliti menjaga agar penonton sentiasa dimaklumkan tentang perkembangan terkini dan peristiwa yang berlaku dalam komuniti tempatan mereka.

Pada masa sama, siaran ini akan mengetengahkan berita perniagaan penting dengan menutupi secara tekun pelbagai cerita kebangsaan dan tempatan untuk memberikan ringkasan yang lengkap tentang peristiwa berita sepanjang hari.

Sehubungan itu, Berita Iban kini dikenali sebagai Berita Iban TVS yang masih mengekalkan slotnya pada jam 11.00 pagi dan 7.00 malam.

Manakala Re Bao TVS pada jam 1.00 petang dan 6.00 petang serta Nighline TVS dikekalkan.

Saksikan TVS di saluran 122 MYTV dan Astro serta di Unifi TV yang akan bersiaran pada 1 Oktober ini. – TVS

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment

WhatsApp: TVS

 

Berita Berkaitan