Search
Close this search box.
Menteri Pengangkutan merangkap Ahli Parlimen Seremban Anthony Loke Siew Fook mengadakan sidang media di Bangunan Parlimen hari ini.Foto, Bernama.

Parlimen: Saya sihat, tidak masuk hospital – Anthony

ByJeeridyne

Kuala Lumpur, 10 Julai: Menteri Pengangkutan, Anthony Loke yang mencetuskan cemas dalam Dewan Rakyat pagi kerana semput ketika menjawab soalan menjelaskan keadaan kesihatan beliau baik.

Anthony menjelaskan ‘kekecohan’ itu berlaku kerana beliau lewat sampai di Parlimen disebabkan terperangkap dalam kesesakan lalu – lintas.

Dewan Rakyat: Anthony semput, Hasbi ganti jawab soalan pemandu OKU

Ketika sampai di Parlimen jelasnya, bacaan doa sedang berlangsung.

“Saya terus bergegas masuk dewan dan apabila sampai, soalan (yang perlu saya jawab) telah dibangkitkan.

“Oleh itu saya terus mengambil teks ucapan, belum sempat untuk tarik nafas, terpaksa pula baca teks yang tidak berapa sempurna menyebabkan saya tidak dapat baca seperti biasa sehingga saya terpaksa berhenti,” katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.

Terdahulu, sesi jawab lisan soalan pertama hari ini itu terganggu seketika apabila Ahli Parlimen Seremban itu dilihat kurang sihat ketika membaca teks jawapan.

Anthony kelihatan seolah – olah sesak nafas sehingga menyebabkan Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat, Alice Lau Kiong Yieng meminta timbalannya, Datuk Hasbi Habibollah menjawab bagi pihaknya.

Sementara itu Anthony mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang prihatin kepadanya.

“Semua ingat saya pengsan tadi dan dimasukkan ke hospital (malah) ada pemimpin parti saya dari negeri lain yang tanya saya berada di hospital mana.

:Jadi saya menjelaskan bahawa saya tidak ada di hospital, saya masih bertugas di Parlimen sepanjang hari ini,” katanya. -TVS.

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment

WhatsApp: TVS

 

Berita Berkaitan