Search
Close this search box.
Legenda skuasy negara, Datuk Nicol Ann David

“I Am Nicol David” Biopik Ceritakan Kejayaan Ratu Skuasy

ByBernama

KUALA LUMPUR: Selaku bintang sukan tersohor negara, kisah Datuk Nicol David akan difilemkan dalam satu biopik berjudul “I am Nicol David.”

Juara dunia lapan kali itu membuat pengumuman itu di laman media sosialnya malam ini, yang menjadikan pengikutnya teruja.

“Saya selalu mengimpikan satu hari nanti untuk menceritakan kisah saya dan mampu memberi inspirasi kepada setiap orang untuk bekerja keras mencapai apa yang mereka mahukan dan sentiasa mencabar diri sendiri untuk mencapai kejayaan yang lebih besar.

Saya sungguh bertuah saya berpeluang bekerjasama dengan ACE Pictures yang berkongsi perasaan ini dan saya tidak sabar-sabar untuk memulakannya! Ia satu perjalanan yang panjang dan saya teruja untuk mengharapkan sokongan anda dalam melaluinya,” katanya yang kini berusia 37 tahun dalam satu hantaran di laman Facebook beliau.

Memegang rekod nombor satu selama 108 bulan berturut-turut dan kedudukan 10 teratas selama 151 bulan, Nicol memenangi 81 gelaran Juara Jelajah Dunia Persatuan Skuasy Profesional (PSA) dalam kerjaya profesionalnya selama hampir 20 tahun.

Anak kelahiran Pulau Pinang itu adalah atlet Sukan Asia paling berjaya dengan meraih tujuh pingat emas secara keseluruhan.

Beliau juga dimahkotakan sebagai Atlet Terunggul Sepanjang Zaman Sukan Dunia, Februari tahun ini.

— BERNAMA

Tags: #bm

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment

WhatsApp: TVS

 

Berita Berkaitan